Jeugdzorg Nederland  |  Online lezen  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden
Nieuwsflits
oktober 2018    |    nummer 199
Jeugdzorg Nederland
Nieuws
 
 
Plannen jeugdzorgregio's voor vernieuwing jeugdhulp 
Alle 42 jeugdzorgregio's willen voor hun plan voor vernieuwing van de jeugdhulp een bijdrage uit het transformatiebudget jeugd. Zij dienden een aanvraag in om in aanmerking te komen voor een deel van de 108 miljoen euro die beschikbaar is voor de komende drie jaar, zo schrijft Binnenlands Bestuur. De jeugdzorgregio's moesten hiervoor regionale deals jeugd sluiten en een meerjarig transformatieplan opstellen. De aanvragen worden beoordeeld door de Stuurgroep Zorglandschap, waarin rijk, VNG, branches van aanbieders en cliëntorganisaties zijn vertegenwoordigd. Eind november wordt bekend of de aanvragen worden toegekend.
 
Lees meer  >>
 
Nieuws
 
‘Voorkom dat jongeren dakloos worden en in de schulden raken’
"Voorkom dat jongeren dakloos worden en in de schulden raken. Zorg voor voldoende inkomen om zelfstandig te kunnen wonen. Schaf onder andere de kostendelersnorm af en voorkom daarmee dat jongeren terecht komen in een vicieuze cirkel." Dit verwacht jongvolwassene en 'ervaringsdeskundige' Kimberley van staatssecretaris Blokhuis van Welzijn, waarmee zij eerder deze week in gesprek ging over het thema zwerfjongeren. Blokhuis wil weten wat de overheid kan doen om de ongeveer 12.400 zwerfjongeren in Nederland te helpen. "Voor een welvarend land als Nederland is het een schande dat er jongeren dakloos zijn", aldus Blokhuis. De NOS deed verslag van dit gesprek.
 
Lees meer  >>
 
Nieuws
 
De Kindertelefoon installeert eerste jongerenraad
De Kindertelefoon beschikt sinds kort over een eigen jongerenraad. Zeventien jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar vertegenwoordigen een jaar lang de stem van jongeren binnen De Kindertelefoon. Het is voor het eerst dat De Kindertelefoon op dit niveau gebruikmaakt van de kennis en kunde van jongeren. Volgens regiomanager Nathalie But vertegenwoordigen de leden van de raad de jongeren van Nederland. De jongeren gaan vloggen voor en over De Kindertelefoon en geven advies over allerlei onderwerpen.
 
Lees meer  >>
 
Oproep
 
Stem op pleegzorgcampagne 'Mag ik bij jou wonen'
Pleegzorgcampagne ‘Mag ik bij jou wonen’ is finalist voor de Galjaardprijs 2018 voor publiekscampagnes. U kunt via de lees meer link stemmen op het filmpje 'Mag ik bij jou komen wonen'. In dit filmpje doet Lisa (12) een indringende oproep voor de werving van pleegouders op de markt in Enschede. Met een heel klein budget bleek deze minicampagne heel effectief. De winnaar van de Galjaard-publieksprijs wordt op 1 november (Galjaarddag) bekendgemaakt. 
 
Lees meer  >>
 
Kalender
 
31
okt
Aftrap Week van de Pleegzorg 
De aftrap van de Week van de Pleegzorg start op 31 oktober met de pleeggrootouderdag op woensdag 31 oktober in de Glind. Lees meer
16
nov
Symposium Pleegzorg
Pleegzorgprofessionals worden uitgenodigd in gesprek te gaan over een aantal recente wetenschappelijke inzichten. Lees meer
14
dec
Terugblik op 5 jaar onderzoek naar de JIMaanpak
Uitnodiging verdediging proefschrift Levi van Dam. Lees meer
versterkt de zorg voor jeugd